Steun ons en help Nederland vooruit

Hans Lombarts

Commissielid Samenleving

66 jaar

Zevenaar

Ik ben geboren in Limburg in 1955.

Vanuit het zuiden ben ik in 1972/73 naar de toenmalige groeigemeente Zevenaar gekomen. Het viel me toen op bij verkiezingen dat onze partij, D66, hier niet (meer) op de kieslijst vermeld stond. Ik meldde me daarop aan en werd actief lid en van het een kwam het ander. In 1986 stond ik op de kieslijst van D66 voor de Gelderse Statenverkiezingen en van 1990-2004 was ik raadslid en fractievoorzitter van D66 in Zevenaar. Daarna, tot op heden, actief in het afdelingsbestuur van D66 in de Liemers. In Zevenaar was ik vele jaren lid van de commissie beroep en bezwaarschriften (behandeld bezwaren van burgers over gemeentelijke beslissingen).

In 1986 ben ik getrouwd met Violeta Vassileva.

Naast de politiek in Zevenaar werk ik al vele jaren als docent bij een ROC waar mijn betrokkenheid naast de lessen ook juist blijkt uit mijn werkzaamheden in de OR en als kaderlid van een vakbond.

Toch blijft mijn hart kloppen voor D66 in de gemeente Zevenaar en toen men me in 2015 weer vroeg voor het lidmaatschap van de raadscommissie Samenleving, namens D66, heb ik toch weer graag ja gezegd en ik zit nu weer midden in de Zevenaarse politiek.

En…D66 maakt nu in Zevenaar ook deel uit van het dagelijks bestuur van de gemeente (wethouder) Nu kunnen we niet alleen met een fris en politiek geluid in de gemeenteraad acteren maar ook van binnen uit, echte invloed uitoefenen.

Voor mij blijft D66 nog steeds het redelijk alternatief: niet links of rechts, maar met een open oor voor de burgers en voor reële oplossingen van problemen en uitdagingen in onze gemeente, zonder dogma’s.

Dus pragmatisch, sociaal-liberaal en uitgaande van wat kan en nodig is in en voor Zevenaar. En daarbij is humor en benaderbaar zijn ook belangrijk.

De gemeenten, ook Zevenaar, krijgen steeds meer zaken op het bordje geschoven die de burgers direct kunnen raken (zorg/Sociale domein/infrastructuur) in combinatie met bezuinigingen. Samen met de burgers en andere constructieve politieke partijen en betrokkenen wil ik er voor gaan om er een positief en modern en goed werkbaar resultaat uit te halen voor Zevenaar. Deze opstelling zal ik in de fractie, in de commissie samenleving of als plaatsvervanger in de andere commissies maar ook naar buiten toe, duidelijk uitdragen !

Voor mij blijft D66 nog steeds het redelijk alternatief: niet links of rechts, maar met een open oor voor de burgers en voor reële oplossingen van problemen en uitdagingen in onze gemeente, zonder dogma's.
- Hans Lombarts