Steun ons en help Nederland vooruit

Peter Pollmann

Fractievoorzitter, Raadslid

67 jaar

Zevenaar

Als geboren en getogen Zevenaarder heb ik hart voor deze gemeente en natuurlijk ook voor de Liemers. Ik heb nu ca 8 jaar ervaring met raads en commissie werk en ben sinds juni 2014 fractievoorzitter van D66 Zevenaar. Naast mijn raadslidmaatschap ben ik ook nog lid van de commissie Middelen. Raadslid zijn doe ik met passie en overtuiging om Zevenaar nog beter te maken. Ik vind het een uitdaging om in tijden van veranderingen mensen perspectief te bieden. Ondanks de financieel moeilijke tijden krijg ik energie van nieuwe initiatieven uit onze gemeente en word ik geïnspireerd door de kracht die mensen hebben. Maar als het op eigen kracht even niet lukt, moet de overheid er zijn. Dat is waar D66 voor staat.

Als ik kijk naar Zevenaar over tien jaar dan heb ik twee belangrijke idealen, namelijk hervormen en verduurzamen. De samenleving verandert. Mensen hebben zelf ideeën en weten zelf wat het beste is voor de buurt waar ze wonen. Mensen weten elkaar te vinden en zich te organiseren zonder dat de overheid daarbij nodig is. Dat betekent dat de overheid moet veranderen. Politiek en bestuur moet niet alles zelf willen bepalen. Ze moet vertrouwen op het feit dat mensen het zelf kunnen en daar helpen waar nodig is. Ik zal mij daarom hard blijven maken voor meer invloed van mensen op hun eigen omgeving, versterken van wijk- en buurt initiatieven en dat mensen vooraf inbreng hebben op beleid, niet dat ze er achteraf alleen iets van mogen vinden. Politiek moet vertrouwen terugwinnen bij mensen en (zichzelf) overtuigen dat verandering nodig is. Zonder verandering is er geen vooruitgang. Dat begint bij het stimuleren van mensen en niet verplichten

Ik ben er ook van overtuigd dat we moeten veranderen naar een meer duurzame samenleving. De kinderen van nu moeten kunnen genieten van de natuur en voldoende mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen. Dat kan alleen als we ons eigen gedrag gaan veranderen.

D66 heeft in Den Haag gezorgd voor vooruitgang en geen stilstand. D66 staat voor een sterk Europa en dus voor een sterk Nederland. D66 staat voor een positief geluid in tijden waarin de politiek verhard. Na de fantastische winst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 en 2014 laat D66 Zevenaar dit positieve geluid ook volop horen in Zevenaar en omgeving en natuurlijk ook voortdurend in de Zevenaarse Gemeenteraad.

Ik ben er ook van overtuigd dat we moeten veranderen naar een meer duurzame samenleving. De kinderen van nu moeten kunnen genieten van de natuur en voldoende mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen. Dat kan alleen als we ons eigen gedrag gaan veranderen.
- Peter Pollmann